Jeg står i køen lørdag d. 3. september 2022 – for at komme til Sample sale på et tøjmærk som er hot særligt blandt de unge ca. medio 20ér – se billede.

Køen er lang så tiden går med hygge og fri snak.

Jeg lytter til en gruppe af de unge som har afsluttet en uddannelse og nu gerne vil blive en del af arbejdsmarkedet. Gruppen jeg lytter til fortæller, at de bliver valgt fra fordi deres erfaring ikke er lang nok !! Men hvordan får man erfaring, når man ikke bliver valgt til ??

Dagen før havde jeg lyttet til Administrerende direktør at lederne – @Bodil Nordestgaard Ismiris som holdt et oplæg på DFM´s årskonference – et indlæg som handler om ledelsen og ledelse af den næste generation. Næste generation som forventer at få lov til at bruge deres uddannelse uden at skulle arbejde sig op i hierarkiet i en virksomhed.

Jeg stiller derfor spørgsmålet “Hvem sætter begrænsningen?” og for mig kan hvem i bred forstand være – data, processer og systemer.

  • De unge bliver ikke valgt fordi de ikke har erfaring nok – og jeg læser på sociale medier og i aviser, at +50 år med meget lang erfaring ikke bliver valgt grundet alder

Der er selvfølgelig flere nuancer – men i en tid hvor der er brug for kvalificeret arbejdskraft så sker der en sortering, som betyder af antallet af mulige kandidater til de opslåede jobs falder betragteligt.

Tak fordi du læste med så langt 🍀